Potrawy kuchni japońskiej

Dla kuchni japońskiej charakterystyczne jest użycie ryb (jedzonych także na surowo), rozmaitych owoców morza, w tym wodorostów oraz warzyw. Popularne są zupy gotowane bezpośrednio na stole, w specjalnym garnku podgrzewanym dawniej węglem drzewnym, a obecnie gazem, a także jedzenie zanurzanych we wrzątku mięs, ryb i warzyw.
REDAKCJA | 18.11.2010 | Komentarzy: 0 | Dodaj do: Udostępnij Wykop.pl
Pozycja
 
 
Głosów
1
Udon
Pozycja dzisiaj: 10
Zobacz
Video: 0
Zdjęcia: 0
19
2
Sashimi
Pozycja dzisiaj: 5
Zobacz
Video: 0
Zdjęcia: 0
18
Reklama
3
Sushi
Pozycja dzisiaj: 6
Zobacz
Video: 0
Zdjęcia: 0
18
4
Ramen
Pozycja dzisiaj: 4
Zobacz
Video: 0
Zdjęcia: 0
17
5
Dango
Pozycja dzisiaj: 1
Zobacz
Video: 0
Zdjęcia: 0
16
6
Misoshiru
Pozycja dzisiaj: 2
Zobacz
Video: 0
Zdjęcia: 0
15
7
Sukiyaki
Pozycja dzisiaj: 7
Zobacz
Video: 0
Zdjęcia: 0
13
8
Tempura
Pozycja dzisiaj: 9
Zobacz
Video: 0
Zdjęcia: 0
12
9
Takoyaki
Pozycja dzisiaj: 8
Zobacz
Video: 0
Zdjęcia: 0
10
10
Okonomiyaki
Pozycja dzisiaj: 3
Zobacz
Video: 0
Zdjęcia: 0
9

Komentarze Dodaj komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz.

Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy!
Reklama